среда, 4. мај 2011.

Шта очекивати у наставку суђења Др. Војиславу Шешељу?


Мало шта ових дана има везе са правом и правдом када су у питању светска дешавања. Суђење Шешељу није само суђење човеку, оно се мора посматрати много шире и дубље – као суђење народу који он представља. Како ће се даље развијати и колико оно има везе са правдом?
Шешељево суђење има везе са међународном политиком и никакво везе са правдом. Штавише, управо из земаља које столећима истребљују друге народе, из којих се чује да има сувише становника на планети, да неке земље имају сувише територије – такве нације оснивају институције попут Хашког трибунала, да би контролисале народе који немају ништа заједничко са њиховим злочиначким подухватима. Да има везе са правдом, до сада би смо били сведоци суђењу нацијама које су извршиле злочин против цивила у многим земљама у свету, или би барем званичници тих земаља би били испитивани поводом тога што су били упознати са дешавањима, а нису предузели ништа да их спрече.
Др. Шешељ неће изаћи из Хага све док Запад односно неке од западних држава не поверују да су са Србијом завршили посао“ и да нико не може да Србији поврати моћ, а то је уједињење србског народа.

Знајући да су квази демократски политичари у Србији лабаве политичке опције које се не могу упити код народа, они неће дозволити никоме супротно тој лабавој опцији да заузме политичку сцену Србије, јер би то вероватно значило домино ефекат, који би пољуљао све друге њихове намештене владе, попут црногорске и др. Смена про-западне власти у Србији и долазак на власт србских националиста би ојачала националистичке снаге у Босни, Хрватској и шире у региону, а што би даље пробудило србске националистичке тежње да сви Срби живе у једној држави.

Даље, то би проузроковало још непожељнију, по Запад,  природну тежњу србског народа – савез са православном Русијом. Тиме би се отргао један део великог народа и територије на Балкану и прикључио интересима велике Русије, а самим тим обезбедио мир Србији, који она од инвазије Турске наовамо није имала.

При томе би вероватно и у другим државама у региону, посебно православним, порасла жеља да им се прикључе.

Једини човек у Србији
данас који може да доведе до таквог стања је Др. Војислав Шешељ.

Нема коментара:

Постави коментар